Oh sat geloof ik best. Er zijn systemen genoeg die qua technische levensduur veel langer meegaan dan een OS of hardware generaties aan compute.

Ik denk alleen dat het dan niet slim is om een applicatie te schrijven voor een browser als je weet dat de applicatie tientallen jaren moet blijven functioneren.

Dan moet je of de applicatie bijhouden en vernieuwen of een alternatief bieden waardoor het wel veilig kan worden geupdate.

Ik ben van mening dat je hier een leverancier best op aan kan spreken. Je kunt er niet vanuit gaan dat een klant een kompleet hardware systeem voor aansturing van een gebouw iedere vijf jaar vervangt. Onderdeel van het gebouw dus ook onderhevig aan levensduur van het gebouw.

Klein onderhoud daargelaten zijn zaken als automatisering van het geheel gebouw natuurlijk ontzettend duur en kompleet geïntegreerd. Naast dat het heel erg duur is om dat te vervangen is het vaak ook nog eens kompleet niet mogelijk zonder ook het gebouw zelf grondig onder handen te nemen (nieuwe wandbekleding, deuren en sloten, raambekleding en zonwering, luchtzuivering en afvoeren, licht en lamp sensoren).

En dat terwijl je weet dat een