Gezien de omvang van de voorgenomen overname van AB heeft Microsoft vanaf het begin af aan rekening gehouden met een diepgravend vervolgonderzoek door de belangrijkste toezichthouders. En dat er voorwaarden zullen worden gesteld. Welke dat zullen zijn is de vraag.
Een ervan zal vast zijn dat CoD of andere belangrijke franchises dat deze multiplatform moeten blijven. Of pariteit eisen (een van de contractuele voorwaarden van Sony aan third-party uitgevers, naast volledige uitsluiting van opname in een concurrerende abonnementsvorm of streamingdienst).

Dit lijkt mij geen obstakel voor Microsoft want dat hebben ze vast nodig om de kosten terug te verdienen.
@bones Microsoft heeft de “console war” verloren of heeft ingezien dat ze niet de aantallen consoles kunnen verkopen als Sony en dat ze niet snel de nummer een op de consolemarkt zouden kunnen worden.

Microsoft werd dus gedwongen het over een andere boeg te gooien. Van eenmalige spel- en DLC verkopen naar terugkerende maandelijkse abonnementsinkomsten. Van dedicated apparaten (console) naar PC (vanaf dag een) en waar mogelijk naar andere apparaten, via een (streaming)app. De afzetmarkt verbreden. Precies waarom Sony dit ook doet en haar spellen naar PC brengt.

Laat andere hardwarefabrikanten hun apparaten maar geschikt maken (houden) voor Xbox of Game Pass zodat hierop een Xbox app kan draaien. MS hoeft alleen de minimum hardwarespecificatie maar voor te schrijven de kosten komen volledig voor rekening van de hardwarefabrikant. Met een kick back vergoeding voor verkopen of aantal gebruikers zijn de hardwarefabrikanten vast wel te porren voor dit idee. Tegen een vergoeding rusten ze ook hun afstandsbedieningen al uit met een Netflix, Prime of Rakuten knop.