Uiteraard zijn er alternatieven beschikbaar die uitgebreider zijn, maar om even iets snel te vergelijken zou het fijn zijn als dit ook in Notepad zou kunnen.

VSCode is Electron-based, voelt daarom log en start bij mij ook ontiegelijk langzaam op, wat voor mij niet een fijne ervaring is als ik iets snel even wil vergelijken.

Het vergelijken van bestanden is tevens niet ingebouwd in de Notepad++ installatie, hiervoor moet je eerst de compare plugin downloaden en installeren. Hiervoor zal je al kennis moeten hebben van het plugin-systeem en de mogelijkheid hebben dit te downloaden + installeren.

Dat laatste is met name voor commercieel gebruik relevant, tenzij ze een package aanleveren met de plugin vooraf geïnstalleerd, zijn deze systemen vaak dusdanig dichtgebouwd dat je geen plugins kan binnenhalen. Maar dat is ook met de voorwaarde dat er überhaupt een package voor Notepad++ beschikbaar is binnen het bedrijf waar je werkt.

Op dit moment gebruik ik Notepad++ eigenlijk vrijwel alleen voor het vergelijken van bestanden, maar zelfs deze actie is dusdanig sporadisch dat als Notepad deze functionaliteit zou hebben ik vrijwel geen reden heb om Notepad++ te gebruiken.

[Reactie gewijzigd door Kantenklaar op 25 december 2022 15:09]