De Minecraft community is alles weer groter aan het maken dan het is.

Het is nu wel redelijk duidelijk dat kinderen die het n-woord of dergelijke schreeuwen niet verbannen gaan worden. Deze maatregelen zijn echt bedoelt om mensen die aanzetten tot zelfmoord, pedofilie of terrorisme te verbannen.

Ook alle privacy klachten vallen eigenlijk in het niet. Berichten worden alleen naar Microsoft/Mojang verstuurd wanneer een speler het echt heeft gerapporteerd. Verder worden alle berichten encrypt met sha-256 + rsa-1024 met pkcs8 padding. Ook heeft letterlijk bijna elk spel moderatie functies en ook gebruiken bijna alle gamers Discord, waarom zou een spel met zoveel kinderen dan geen moderatie mogen hebben.

Mensen kunnen duidelijk een beschrijving geven waarom ze iemand reporten, er zijn meerdere categorieën en je kunt meerdere berichten in 1 × versturen dus dat zit ook wel goed. Verder kunnen mensen beroep doen als ze verbannen zijn en denken dat ze recht hebben op een unban.

Veder zijn er genoeg opties voor mensen/servers die dit echt niet willen. Als je op Modrinth zoekt naar report vind je er al genoeg mods die het report systeem omzeilen. Ook vanuit de server kant is dit mogelijk door chatberichten niet meer te signen.
Ook is er altijd al een systeem geweest voor Mojang/Microsoft om servers te verbannen als ze de EULA overtraden. We hebben altijd gezien dat Mojang hier heel voorzichtig mee omgaat dus het is te verwachten dat ze dat nu ook met client moderatie gaan doen.

Ook is het voor veel ouders niet te begrijpen dat servers in Minecraft vaak niet door Microsoft/Mojang gehost worden. Als een kind online gepest word krijgt Mojang/Microsoft daar dan de schuld van en niet de derde partij servers.

Derde partij server eigenaren kunnen spelers bannen, ja. Maar veel van de gevallen waar het over gaat zijn veel plegers die gewoon van server naar server gaan om kwaad te verspreiden. Ik denk zelfs dat deze bans die Microsoft introduceert hier weinig aan kan doen omdat dit soort mensen gewoon weer een nieuw account kopen.

Mensen verliezen hun shit over iets wat niet zo slecht is als ze denken (sensatiebeluste youtubers helpen niet). Er zijn zeker delen die meh kunnen zijn, als ze bijvoorbeeld met automatisch moderatie gaan werken. Maar voor nu lijkt alles redelijk goed in elkaar te zitten en moeten we eerst maar is kijken hoe dit uitgaat pakken.

[Reactie gewijzigd door EEstar op 27 juni 2022 00:19]