Google had ooit ook eens een sociale media omgeving opgezet. Wat mij daarvan opviel was dat de kwaliteit van de info die ik daar via ‘circles’ kreeg, deze van hogere kwaliteit was dan de meuk die Facebook en anderen me hebben voorgeschoteld.

Twitter heb ik misschien een vijftal keer bezocht, meer dan de helft daarvan was per ongeluk. Instagram heb ik nog nooit bezocht, maar wat ik van anderen heb begrepen is het ook daar kwantiteit over kwaliteit. Hetzelfde geld voor TikTok, ik ken het alleen van wederhoor. De enige manier waarop mijn persoon nog met jong word geassocieerd, is als ik na het typen van deze post dood neerval.

Als Mastodon/FediVerse mij weer kwaliteit aan kan bieden, misschien ben ik dan weer eens geneigd om deel te nemen. Maar de rest kan me geen r..t roesten. Als concept is Twitter niet eens zo verkeerd. Maar de vorige leiding/management maakte er al gauw een janboel van. En nu met Musk als “de grote leider” aldaar is het nog sneller afgegleden dan ik voor mogelijk hield.

Dat anderen met Mastodon blij kunnen zijn, daar sta ik minder versteld van. Zeker als dat weer met kwalitatieve informatie geassocieerd kan worden. En dan is het vaak beter dat de meute zich er minder tot niets van aantrekt en rond blijft hangen op de rest van sociale media.

Net zoals “web 1.0” niet om aan te zien was, maar wel was gevuld met informatie waar je werkelijk wat aan had. En dan nog vaak ook nog eens zonder reclame/voor nop. Zelfs Google deed zijn best om je goede zoekresultaten te tonen. Nee, vroeger was alles zeker niet beter, maar zoals het nu allemaal in elkaar steekt, werkt het ook niet zo super.