Vind het nog vreemder dat het om laptops uit 2005 betreft, terwijl menig laptops van nu, SSD’s bevatten.
Maar als ik de blog goed doorlees, dan geeft Chen aan dat zijn collega een verhaal vertelde. Nu zou ik dan eerder denken dat het een wat oudere verhaal is, om in deze tijden iets leuks aan te bieden.

Resonance frequency is een natuurlijke fenomeen, er zijn tal van filmpjes te vinden waarin mensen tegen een glas schreeuwen en waarna het glas breekt. Hier is een filmpje te zien waar de wetenschap erachter wordt verteld. Filmpje is wel 8 jaar oud, maar voor zo ver bekend, heeft natuurwetenschappen geen houdbaarheidsdatum :P

Hetzelfde kan je eigenlijk in je auto ook doen, door een goede subwoofer aan te sluiten en vervolgens je ramen zien knappen, zoals hier het te zien is. (niet aan te raden voor mensen die oortjes / koptelefoons hebben 8)7 )

Andere voorbeelden zijn o.a. stromend water dat “stilstaat” (licht en verversingsnelheid van de camera) en dat rotorbladen van helicopters en keukengerei ook “stilstaan” (verversingssnelheid van de camera).

Kortom, elke oppervlakte heeft zijn eigen resonance frequency en soms kom je daar helaas op de pijnlijke manier achter 8)7