SpaceX: 473

Ik denk dat iemand hier last had van dikke vingers, of dat ze appels met peren aan het vergelijken zijn. Volgens wikipedia heeft SpaceX 177 lanceringen gedaan totaal. En ik geloof op geen enkele manier dat china en rocketlab in Q2 beiden 36 lanceringen gedaan hebben ! Dat zouden ze willen, bij Rocketlab !

Mag ik even vragen hoe je er aan komt dat China het meeste lanceert

Ik denk dat ie het aantal lanceringen telt, niet de totale nuttige massa naar (bijv) LEO. Maar dan klopt het nog niet, zie mijn eerdere reactie.

Misschien dat het grafiekje van brycetech het aantal ton naar LEO telt. Dat zou verklaren waarom SpaceX zo hoog scoort. Maar dan klopt de omschrijving bij het grafiekje dus niet.

Overigens heeft China voor dit jaar totaal (alle rakettypes) ca. 50 lanceringen gepland. Dat is dus vergelijkbaar met (iets minder dan) SpaceX. Maar veel raketten zijn een stuk kleiner, en er zijn in Amerika veel meer launch providers dan alleen SpaceX.

Edit: als ik het rapport verder lees, lijkt het getal van 473 (en dus 36, etc.) ook niet overeen te komen met de massa naar LEO of zo. Het is me dus een raadsel waar die getallen vandaan komen… Misschien dat het om aantal gelanceerde satellieten gaat ?

[Reactie gewijzigd door RJG-223 op 2 oktober 2022 17:17]