Die serie draait op 4K met dolby vision op 18,48 mbps, het ziet er ‘relatief’ ok uit. Nogmaals, we gaan hier puur en zuiver van feiten uit.

Iets wat voor Jan er fantastisch uitziet ziet er voor kees weer slecht uit. Iemand die altijd ‘heerlijk’ eet bij een €20 p.p. All-you-can-eat restaurant, wil nog niet zeggen dat dit ‘hoog’ kwaliteit voedsel is. Wat ik daarmee wil zeggen is dat dit uiterst ‘relatief’ is.

Dus mijn voorstel is dat het aanbod op Bitrate wordt aangeboden, desnoods afgedwongen.

Ik heb geen idee of jou Netflix client ‘stats-for-nerds’ kan zien, dus de bitrate info. Op LG tv’s kan je de ‘info’ toets op je afstandsbediening doen, op de Xbox de rechter stick indrukken. Als je dan verschillend netflix materiaal kijkt, zie je dat de bitrates op heel veel content variabel is.

Van alle mainstream streaming diensten bied AppleTV+ de hoogste bitrate. (Even op de exclusive dienst van Sony met enkele titels na). Ook die is niet mega hoog, maar wel veel stabieler, inprincipe op alle content de hoogste bitrate. Bij Netflix zitten ze de kloten en rommelen om (denk ik) dataverkeer te sparen, ik kan mijzelf geen betere reden bedenken.

Al met al, als jij (of anderen), de content, bijvoorbeeld de nieuwe ‘Drive to Survive’ er fantastisch uit vind zien op (uitgaande op mijn bitrate aanbod van mijn vorige post) de 10 mbps pakket, dan heb je mazzel en kan je genieten van 4K op het goedkoopste pakket. Echter dan kunnen de mensen die het toch minder mooi uit vinden zien het duurdere pakket nemen en zijn die ook tevreden. En dan krijgt iedereen wat hij/zij ervoor betaald. :)

Edit: link toegevoegd

[Reactie gewijzigd door slijkie op 25 februari 2023 15:29]