Niantic kondigt NBA All World aan. De maker van Pokémon GO komt met een basketbalgame voor smartphones, die ook gebruik zal maken van de locatie van de speler. Het is nog niet bekend wanneer de game verschijnt.

Niantic kondigt de game aan voor Android en iOS. Geïnteresseerden kunnen zich vast registreren voor de mobiele game op de website van Niantic. De game laat spelers basketbalwedstrijden tegen elkaar spelen en ingame kleding en andere spullen verzamelen. Ook zal de game bekende NBA-spelers bevatten, want het spel wordt uitgebracht onder de officiële NBA-licentie.

Net als bij de andere games van Niantic, moeten spelers hiervoor de deur uit en naar speciale punten in hun buurt. De game lijkt op hetzelfde systeem te zijn gebouwd als Ingress en Pokémon GO, de twee AR-spellen van Niantic.

Niantic bracht al meerdere AR-games uit die dezelfde formule gebruiken waarbij spelers naar buiten moeten en daar activiteiten moeten uitvoeren en items moeten verzamelen. Vorig jaar kondigde de ontwikkelaar een AR-game aan in samenwerking met Nintendo: Pikmin Bloom. Dit spel is gebaseerd op de Pikmin-serie.

De formule van Niantic lijkt overigens niet met alle franchises te werken. Eerder trok de ontwikkelaar de stekker uit een AR-game gebaseerd op het Harry Potter-universum: Harry Potter: Wizards Unite. Ook een AR-game gebaseerd op het bordspel Catan werd geschrapt.