Chinese fabrikant One Netbook werkt aan een nieuwe handheld-pc. De OneXPlayer 2 beschikt over een 8,4″-scherm met resolutie van 2560×1600 pixels en kan geleverd worden met een AMD Ryzen 7 6800U-processor of Intel Raptor Lake-cpu. De handheld komt in 2023 officieel uit.

De OneXPlayer 2 krijgt onder meer Nintendo Switch-achtige afneembare controllers aan de zijkant. De handheld ondersteunt daarmee ‘verschillende speelmodi’. Zo kan de pc gebruikt worden als handheld, een tablet of een laptop met een optioneel magnetisch toetsenbord. De OneXPlayer 2 krijgt daarnaast een aanraakgevoelig 8,4″-scherm met een resolutie van 2560×1600 pixels, waar voorgaande modellen van de fabrikant maximaal een 7″-scherm met resolutie van maximaal 1920×1200 pixels hadden.

De handheld wordt verder geleverd met een AMD Ryzen 7 6800U-laptop-cpu of een Intel Raptor Lake-processor. De AMD-variant krijgt daarmee acht Zen 3+-cores op TSMC 6nm en een geïntegreerde Radeon 680M-gpu. Die geïntegreerde gpu is gebaseerd op de RDNA 2-architectuur en heeft twaalf compute units. Het is niet bekend over welke cpu of gpu de Intel-variant precies beschikt. Intel heeft zijn dertiende generatie laptopprocessors namelijk nog niet officieel aangekondigd, hoewel dat dit jaar nog moet gebeuren.

Verdere specificaties van de OneXPlayer 2 zijn nog onbekend. Voorgaande handhelds van One Netbook beschikten over maximaal 32GB geheugen en tot 2TB aan ssd-opslag. Eerdere modellen van de fabrikant worden daarnaast geleverd met Windows 11. Het bedrijf kondigde in september al de OneXPlayer Mini Pro aan, met een adviesprijs vanaf 1200 dollar. Pre-orders voor de OneXPlayer 2 beginnen op 25 november en de handheld wordt in 2023 geleverd. One Netbook deelt nog geen adviesprijzen.