Als solo is het spel in grote lijnen wel goed te doen op de sloop. Een paar updates terug is de sloop ook gebuffed. Zo moet je nu 2 chainshots raakschieten op de mast van een sloop voordat deze omvalt. Ook spawn je sneller terug op de boot nadat je gekillt bent.

Eigenlijk alle PvE is als solo ook prima te doen. Je bent alleen gewoon nog steeds in het nadeel als je solo speelt en in PvP terecht komt.

Hoop voor alle solo’s dat deze PvP-feature een hoop PvP-ers naar deze 1v1 battles lured zodat PvE-ers minder worden aangevallen in de normale sea’s.

Een niet-geliefde manier om weg te komen als je achtervolgd wordt en niet wilt vechten:
Als je een checkpoint haalt van één van de Pirates Life Tall Tales (Disney storyline), kun je deze mid-game activeren. Er opent dan een portal waar alleen jij doorheen kunt varen. Als je de Tall Tale daarna canceled kom je in een nieuwe server – mét je supplies en emmi vlag. Je bent dan alleen je loot kwijt, dit laat je achter in het water voor de portal.

Als je al wat verder bent met de reguliere Tall Tales kun je dit truucje ook gebruiken met de Shores of Gold checkpoint. Je kunt dan door de red sea heen het gebied in ‘vluchten’ . Meeste players hebben deze checkpoint niet (niet 100% safe dus). Op deze manier blijf je wel in dezelfde server en behoud je dus je loot. Je kunt in dit gebied bijvoorbeeld wachten tot de vijandelijke tegenspeler ver weg van je vaart, om vervolgens de map weer in te varen. Fingers crossed dat je ze niet weer tegenkomt ;)

[Reactie gewijzigd door Knorretje- op 20 november 2022 13:30]