‘de game is klaar’.. de game oogt in 2018 al klaar. Ik was best blij met die tech test, ik dacht iets meer ‘realisme’ te zien dan bv Sea of Thieves, die heel erg cartoony/arcade oogt, zeker voor een bedrijf dat AC doet (Oddessy en Valhalla zijn mooie games). Hoewel het wel het Blag Flag ‘gevoel’ weer gaf, zo’n machtig schip (ok full game zal je daarvoor wel jezelf moeten opwerken in ranks) rond te varen op een best bijzonder grote map, heeft wel wat.

Maar uurtje of 2 verder vraag ik me af.. wat is dit voor een game? Dat hele hub principe doet me denken aan MHW waar je enige ‘interactie met anderen’ dus in zo’n hub/stad gebeurd, maar ‘out in the field’ is het gewoon jouw boot vs de ander. De cartoony icons van materials, voedsel en interface, waar is de ‘hardcore cinematics’ uit de trailer? Boarding van een schip is een cutscene, forts lang het water kan je kapot schieten *poof* hier is je reward, zelfs in Valhalla kon je aan land gaan en hele zooitje kapot meppen. En niet te beginnen of het ziekelijk aanbod van wapens, guns, shields, styles die je op je schip kan gooien.. hoor ik daar microtransacties?

Ja, vond de tech test best grappig om te spelen, is weer eens wat anders dan met vliegtuigen of guns of zelfgemaakte zut (zoals crossout) rond te gaan, maar voor een ‘ubisoft original’ AAA game? Denk dat grootste pluspunt in de game dat ik zag was het punt dat de keuze voor PVE only of PVPVE heeft, iets wat helaas weinig games doen, die zetten bijna standaard in op PVPVE, maar 70 euro.. of straks zelfs 80 euro? Misschien bij een Xbox game (zodat je PC en Xbox versie hebt) nog een overweging, maar absoluut niet voor de game nu.

Grootste gemis in de tech test, geen feedback op jouw feedback. Ik speel bv 3840×1080 en er was geen FOV slider om het scherm aan te passen zonder dat je hele UI naar z’n grootje ging (net als Borderlands, het schiet boven/onder buiten beeld). Daar maak je dan een report van, maar je hoort dus niet of zoiets dan opgepakt gaat worden of dat ze denken ‘meh, lullig joh’.