Ik blijf het beschamend vinden om MJ van sexueel misbruik te blijven beschuldigen terwijl hij zich niet eens meer kan verdedigen. Begrijp mij aub niet verkeerd, van kinderen blijf je af, punt Maar er bekruipt mij het gevoel dat MJ zich tegen de, ja hoe zal ik het noemen, elite aan het keren was, gezien zijn teksten uit zijn (veelal) laatste nummers.

Persoonlijk, maar dat is mijn mening, denk ik niet dat MJ zich sexueel aan kinderen zou hebben gegrepen, maar dat MJ zelf gewoon nog een kind was daar hij vanaf heel jong al de buhne op gezet werd. En dat hij zijn eigen jeugd wilde laten doen herleven door kinderen uit te nodigen op zijn landgoed met eigen pretpark en met ze te spelen zoals kinderen doen.

En natuurlijk zullen er mensen zijn die er dan geld in zien. Want MJ had geld en sommige krijgen dan rare denkbeelden of ideeen voor het geld. Kijk, ik was er niet bij, maar ik snap MJ wel, omdat ik ook van zeer jongs af aan gedwongen werd volwassen te worden. En dat komt later in je leven keihard terug, want een kind hoort kind te zijn en mogen dromen over vanalles zonder invloed van derden. En als ik naar zijn teksten luister (dat ga je ineens doen als je ouder wordt lol) dan kan ik alleen maar concluderen dat hij een goed mens was en het wereldje waar hij in gesmeten was verdoemde.

En zover ik weet (correct me if i’m wrong) was hij al eerder aangeklaagd toen hij nog leefde en werd hij onschuldig verklaard. Dat hij vervolgens na zijn dood alsnog schuldig is verklaard komt bij mij over als natrappen en een persoon als MJ door het slijk te halen. Dus als ik dan berichten lees zoals deze dan krijg ik altijd een nare nasmaak van dat er nog even erbij vermeldt moet worden dat hij van sexueel misbruik is beticht. Persoonlijk zie ik het gewoon als een jacht op zijn geld (de hele circus erom heen) zonder dat hij zichzelf nog kan verdedigen.

Nogmaals, van kinderen blijf je af (en voor degene die mij graag willen veroordelen op wat ik net typte, ook ik was slachtoffer van sexueel misbruik), maar bij MJ krijg ik echt geen gevoel dat hij een serieuze child molestor was. We moeten ook nooit vergeten dat toentertijd er heel anders omgegaan werd met kinderen in vergelijking met de bekrompenheid van heden ten dage.

Afijn, ik wilde dit even van me afschrijven, want MJ was gewoon een goed mens welke nooit zichzelf mocht vormen naar hoe hij eigenlijk wilde zijn.