Er is ook zeker wel een markt voor Sonos of vergelijkbaar hoor. Kijk maar naar hoe de traditionele merken ook met soundbars komen (al dan niet met uitbreidingsmogelijkheden zoals draadloze surround en sub) en die voor, in mijn beleving, veel te veel geld in de markt zetten voor het geluid dat je krijgt. Maar, je hebt gelijk dat het allemaal wel wat vriendelijker oogt en makkelijker ‘onzichtbaar’ te maken is in het interieur.

Zelf ben ik wel van de ouderwetse stempel. Liever bedraad en vooral niet al te ‘smart’, want dan werkt het altijd / blijft het altijd werken (uitgezonderd hardware failure natuurlijk), ook al gaat de fabrikant na een tijdje failiet en werkt de app niet meer.

Verder vind ik een sub voor muziek altijd vrij onnatuurlijk klinken, meestal doordat de hoofdspeakers eigenlijk te klein zijn voor een goed middenbereik. Het helpt ook niet dat bij de meeste mensen met een sub waar ik kom, deze veel te aanwezig / luid is ingesteld t.o.v. de hoofdspeakers. Meer bas is zeker niet altijd beter wat mij betreft, het moet vooral in balans zijn, maar dat is blijkbaar een wat minder populaire mening. Voor series / films is een sub prima.

Met slimme DSP kom je maar zover. Het is zeer knap wat ze soms uit relatief kleine speakers weten te halen, maar voor mij toch liever geen actieve nabewerking door de speakers.