Tja, EV’s zijn op dit moment ook nog gewoon niet heel fantastisch.

Nikkel en kobalt zijn allebei kankerverwekkende stoffen die onder erbarmelijke omstandigheden, zonder fatsoenlijke bescherming, gemijnd moeten worden in voornamelijk derdewereldlanden. Nikkel komt voornamelijk uit Indonesië en de Filipijnen, en kobalt komt voor meer dan 60% uit Congo.

Batterijen kunnen alleen maar hergebruikt worden, zoals nu ook gebeurt bij de nieuwe grote accu in Moerdijk, maar recyclen lukt nog niet fatsoenlijk.

Honda haalt het overgrote deel van hun omzet uit de VS en Azië. In de VS zouden ze het liefst nog een V12 in een Fiat Panda gooien, en is opladen een hele uitdaging als je niet op het Tesla netwerk kan. En in Azië is het elektriciteitsnet nou niet heel fantastisch, en heeft men over het algemeen ook niet het vermogen om dure EV’s te kopen.

Ja, we gaan langzaamaan volledig over op volledig elektrische auto’s, maar we zijn er nog lang niet. Op dit moment zijn hybride-auto’s een goede tussenweg, en daar heeft Honda er wel genoeg van. Dus de EV techniek hebben ze. Bovendien is het verschil in mentaliteit over EV’s ook goed te koppelen aan de afzetmarkten van auto-merken. Toyota, Nissan en Honda hebben allemaal maar een beperkt aantal volledig elektrische auto’s, en laten dat nou net de merken zijn die het vooral niet van Europa moeten hebben. Op dit moment zijn het na Tesla toch echt voornamelijk de Europese merken waar je terecht komt voor EV’s.
We vergeten het soms, maar we hebben het in Nederland echt goed. We hebben hier 30% van de laadstations van Europa staan, terwijl we slechts 4% van de populatie hebben. Bovendien hoeven wij hier flink minder ver te rijden dan in andere landen, en is alles ook nog eens prima te bereiken zonder auto.

Ik vind het dus niet echt verrassend dat Honda nu nog niet zo veel doet met volledig elektrische auto’s. Als het hen echt veel op zou leveren, zouden ze echt wel EV’s maken. Maar dat is op dit moment nog niet het geval, dus zullen we nog een paar jaar moeten wachten.