De specificaties van twee onuitgebrachte Raptor Lake-H-laptopprocessors zijn verschenen op Geekbench. De Core i5- en i7-processors beschikken respectievelijk over 16 en 20 threads, net als hun voorgangers uit de Alder Lake-serie. De cpu’s worden dit jaar nog verwacht.

Specificaties van de twee laptop-cpu’s werden op Twitter gepubliceerd door hardwareleaker momomo_us, merkte Tom’s Hardware. De Core i5-13500H beschikt over twaalf cores en zestien threads. Daarmee zou het Core i5-model over vier P-cores en acht E-cores moeten beschikken. De i7-variant heeft veertien cores en twintig threads, wat neerkomt op zes P-cores en acht E-cores. De cpu’s zijn getest met een ge├»ntegreerde Xe-gpu en 32GB geheugen.

De getoonde coreaantallen zijn gelijk aan de bestaande Core i5-12500H en Core i7-12700H. Intel verdubbelde de hoeveelheid E-cores in zijn Raptor Lake-cpu’s voor desktops, inclusief zijn Core i5- en i7-modellen, maar dat lijkt bij deze laptopmodellen niet het geval te zijn Daarmee zullen de multithreadedprestaties vermoedelijk niet sterk stijgen ten opzichte van de vorige generatie.

De cpu’s moeten wel profiteren van de overige verbeteringen die Intel heeft doorgevoerd in Raptor Lake. Zo heeft Intel de hoeveelheid L2- en L3-cache opgehoogd met zijn nieuwe generatie processors. Ook de P- en E-cores zijn verbeterd en hoger geklokt en een verbeterd Intel 7-proced├ę moet ook voor betere prestaties per watt zorgen.

Het is nog niet bekend wanneer de Raptor Lake-laptopprocessors precies verschijnen. Dat moet echter nog dit jaar gebeuren; Intel-ceo Pat Gelsinger bevestigde eerder dat deze cpu’s voor het einde van 2022 uitkomen.