Mijn beeld van NetEase is wisselend,

Veel van de titels die onder hun toeziend oog zijn ontwikkeld hebben er inderdaad nog al een handje van om kwaliteit naar de achtergrond te schuiven en om zich in plaats daar van te richten op het uitpompen van (mini)dlc’s, in game aankopen van cosmetisch prul tot ook wel pay to win in allerlei vormen, en abonnementen in verschillende vormen die over het algemeen weinig bieden voor wat ze kosten.

Vooral bij de games met ingame aankopen hebben zij (en andere chinese spelers) er vaak een handje van om de games zo te ontwerpen dat ze in principe wel speelbaar zijn zonder de in-game aankopen maar dat je dan zo veel moet spelen of zulke omslachtige handelingen moet doen dat het zonder die 5 euro voor “convenience package xyz” op het randje blijft balanceren van leuk en frustrerend.

Daarnaast is het momenteel inderdaad misschien wat spannend met Chinese bedrijven in het algemeen gezien de EU en China zich weer op lijken te maken voor een nieuw rondje economische acties over en weer.

*Edit,
Ik zag Eve ook in hun stal staan en maakte een opmerking over dat wel een goede game is waar dit niet bij aan de hand is, maar zij hebben specifiek de mobile versie er van en even kort googelen en ik zie al weer reddit threads voorbij komen met excel sheetjes waar in staat welke dingen je het beste kan kopen voor echt dan wel ingame geld en welke dingen je beter niet kan doen zodat je de beste waarde krijgt voor je geld. Dat stelt niet gerust :p

[Reactie gewijzigd door Roharas op 23 november 2022 00:28]