Die dingen kan je niet met goed recht auto’s noemen. Geen laadruimte, geen mogelijkheid om de snelweg op te gaan, geen veiligheid, geen comfort, maar twee zitplaatsen, geen trekhaak, dramatische actieradius, de accu’s los moeten huren bij de Renault… koop dan een scooter. Om deze omgebouwde elektrische fietsen een boodschappenauto te noemen is nog te veel eer, want boodschappen passen er niet in.

Ik zou graag een kleine elektrische auto hebben voor een redelijke prijs, maar ook tweedehands zijn ze er simpelweg nog niet. Actieradius van 300KM ( in de praktijk, niet in WLTP) is zat, qua luxe verwacht ik ook niet veel, maar het moet simpelweg wel bruikbaar zijn als daadwerkelijke auto, en niet gelijk 30k kosten. En dan is er gewoon weinig tot niets te vinden. Daarentegen kom ik met een simpel autootje van 24 jaar oude prima uit de voeten zonder dat ik een hypotheek moet nemen om ‘m aan te schaffen.

Dus leuk, dat elektrisch rijden, en ik ben er een groot voorstander van, maar voorlopig is het vooral voor de leaserijders en de ‘ondernemers’ onder ons.