Electronic Arts heeft bevestigd dat Ted Lasso, het hoofdpersonage uit de gelijknamige Apple TV+-serie, en zijn club AFC Richmond speelbaar zijn in FIFA 23. De manager en de voetbalclub zijn gelijk beschikbaar bij de release van de voetbalgame op 30 september.

De komedieserie Ted Lasso gaat over een American-footballcoach die wordt ingehuurd om een Engels voetbalteam te coachen. Naast Ted Lasso en Coach Beard zijn ook de voetballers van AFC Richmond beschikbaar, waaronder Jamie Tartt, Dani Rojas, Sam Obisanya, Roy Kent en Isaac McAdoo. Daarnaast kan het stadion aan Nelson Road geselecteerd worden als speelveld, schrijft EA.

Ted Lasso en zijn team zijn speelbaar in de modi Career Mode, Kick-Off, Online Friendlies en Online Seasons. Verder zegt EA dat er een aantal AFC Richmond-items zijn die vrijgespeeld kunnen worden in FIFA Ultimate Team en Pro Clubs, waaronder tenues, tifo’s en Manager-items.

FIFA 23 verschijnt op 30 september. Het wordt het laatste voetbalspel dat EA uit gaat brengen onder de naam FIFA, omdat de gelijknamige voetbalbond met andere ontwikkelaars wil samenwerken. EA blijft echter de voetbalgames maken en uitbrengen, maar deze krijgen wel vanaf volgens jaar de naam EA Sports FC.