Wat het meest schrijnende is van deze bedrijven, is dat ze dit soort ontslagrondes of andere grootschalige mededelingen rond het einde van het jaar doen. Ik doe een vermoeden dat deze mensen een zak geld meekrijgen bij het ontslag, maar om tijdens kerst met in je achterhoofd te zitten “Ik heb een nieuwe baan nodig” of “Ik moet door mijn proeftijd heenkomen op mijn nieuwe werkgever” lijkt mij niet het meest prettige om tijdens die periode druk om te maken.

Zo werd er bij mijn werkgever vorig jaar net voor kerst doodleuk aangegeven “We gaan jullie outsourcen”, daar werd uiteraard niet heel erg positief op gereageerd en gelukkig is dat uiteindelijk niet doorgegaan omdat het toch wel stukje duurder bleek dan ze dachten.

Maar goed je zit dan wel een periode in onzekerheid van, “Wil ik wel hier blijven als we gaan outsourcen? Hoe zit het met mijn salaris? Mijn benefits? Gaan we van locatie wijzigen, waar zit die nieuwe locatie? etc.”

Vanuit perspectief van het bedrijf, begrijp ik het als de winsten teruglopen dat je hier en daar gaat snijden, maar op menselijk vlak blijft het walgelijk.