CD Projekt Red en Saber Interactive brengen op 14 december de next-genupgrade voor The Witcher 3: Wild Hunt uit. Dankzij de upgrade ondersteunt de game dan onder meer raytracing, verbeterde graphics, snellere laadtijden op consoles en de toevoeging van meerdere mods.

De upgrade naar de next-genversie van The Witcher 3 is vanaf 14 december beschikbaar voor ‘iedereen die de game heeft’, zo meldt CD Projekt Red. Gebruikers kunnen onder meer ‘tientallen visuele, prestatie-gerelateerde en technische verbeteringen’ verwachten, naast de ondersteuning van raytracing voor de PlayStation 5, Xbox Series-consoles en de pc. Met de update worden ook items gebaseerd op de The Witcher-Netflix-serie toegevoegd aan de game. Het gaat om ‘nieuwe wapens en armor voor Geralt en een alternatief uiterlijk voor enkele personages’.

Voor The Witcher 3: Wild Hunt voor de PlayStation 4, Xbox One en Nintendo Switch staan er ‘talloze toevoegingen en verbeteringen’ gepland. Het Poolse bedrijf geeft hier geen verdere details over; deze informatie wordt later nog bekendgemaakt.

Verder brengt CD Projekt Red een standalone next-genversie van de game uit, namelijk The Witcher 3: Wild Hunt – Complete Edition uit voor de PlayStation 5, Xbox Series-consoles en pc. Deze versie van de game bevat uiteraard de bovenstaande verbeteringen, alle reeds uitgekomen gratis dlc en de uitbreidingen Hearts of Stone en Blood and Wine.

De next-genupgrade voor The Witcher 3: Wild Hunt werd meermaals uitgesteld. De update werd ruim twee jaar geleden aangekondigd. Vervolgens werd de upgrade uitgesteld naar de tweede helft van 2021, waarna de releasedatum in die periode opnieuw werd opgeschoven.

Witcher 3 next-gen