‘Bijzonder’ dat nog steeds zoveel daar wordt gedeeld. Ik meen me te herinneren dat een paar jaar geleden Pornhub al heel erg veel videos was verwijderd omdat alleen nog maar videos waarvan de bron werkelijk te verifieren was nog op de site kon komen. Maar nu is dus exact hetzelfde weer aan de hand.

Ik weet ook niet of je dit echt kan aanpakken.
Als iets op youtube wordt gezet, dan gebeurd het vaak zat dat niet iedereen in de video dit ook wilt. Beter gezegd er is heel wat gezeur geweest omdat van die nutteloze vloggertjes die boel op stelten zetten bij scholen, die kinderen deden filmen, en vervolgens zag de hele school hoe een zooi koters hun docenten deden uitschelden enz. En dit kan doodleuk allemaal, want er wordt gewoon niets aan gedaan.

Hoe kan je dit dan wel aanpakken? Werkelijk alles verifieren, begin maar dat in iedere video moet worden gezegd dat de video voor bepaalde doeleinden is, en als er twijfel is over 1 van de mensen in de video of het vrijwillig is, dan gewoon weigeren.

Er zijn zat videos waar vrouwen bijv worden geinterviewd voor heftige scenes waarbij te horen is dat het vrijwillig is enz. Tenminste dat heb ik van horen zeggen! O-)

Bij twijfel over leeftijd gewoon toch identificeren. En twijfel bedoel ik niet of ze net wel of net niet is, nee tenzij je overduidelijk 30+ ziet, dan is het identificeren.