Er is van beide wat te zeggen. Combat in AC1 vond ik beter, want dat had nog iets met skill te maken (timing was daar erg belangrijk). AC2 is een super mooi spel, maar wat mij betreft is Brotherhood toch wel de top. Revelations vond ik zelf minder, en daarna ging het bergaf vwb de daadwerkelijke Assassin’s Creed spellen. Black Flag was natuurlijk een kanjer, maar daar zaten amper assassins in.

Maar ik denk dat over ieder spel in de serie wel iets positiefs en iets negatiefs te zeggen is. Origins liet ook daadwerkelijk de oorsprong van de Hidden Ones zien, die daarna de Assassins werden. Odyssey was ook weer gewoon een leuk spel, maar liet zien hoe je kan overdrijven. Valhalla had weer erg weinig met assassins te maken en ging erg diep in de Isu verhaallijnen, maar ook dat was gewoon een mooi spel.

Ik hoop stiekem gewoon op een next gen versie van wat de Ezio trilogie en Unity zo mooi maakte; kleinere steden maar bomvol mooie dingen, allemaal erg sfeervol, mooie muziek, en speelt lekker weg.