Het hangt er een beetje vanaf wat je wilt bereiken… het is al lang geleden dat ik hem gebruikt heb maar treesize kan (dacht ik) een database bijhouden, bij het scannen update hij die en kan daar de nodige rapportage uit toveren, etc. Maar hij zal regelmatig een keer een scan doen om het eea bij te werken. Alleen de noodzaak om dit realtime bij te houden ontgaat me…de genoemde tools zijn allen bruikbaar iig.

Disks opruimen is lang niet meer zo kritiek als vroeger met de disks van tegenwoordig en is een beetje uit de tijd aan het raken op een eventuele nood aktie na…de meest eenvoudige manier is zelf een beetje in de gaten houden waar je je waardevolle data laat zodat je die in geval van nood makkelijk kunt veilig stellen (een 2e partitie bijvoorbeeld, of eventueel cloud synched storage?). Het ‘know your system’ principe dus.

Windows houdt het eigenlijk wel schoon tegenwoordig (stukken beter als 10-15 jaar geleden toen UAC er nog niet was en je overal bij kon zonder dat er iets begon te mekkeren) dus zomaar iets gaan wegmikken uit ‘grote’ directories wil ik niet aanraden…die spullen zijn er over het algemeen voor een reden ook al is die reden soms niet direct duidelijk.
Linux blijft iets schoner als je je aan de regels houdt mbt waar je je spullen ‘zou moeten’ laten maar random troep kan je daar ook rondstrooien mits je maar genoeg rechten hebt…meestal zijn linux gebruikers echter technisch iets beter opgevoed…