Voor mij was het juist de reden om van Android naar iOS te gaan ondanks dat ik vanaf het eerste uur Android heb gehad.

Laten we eerlijk zijn, beide bedrijven zijn geen lieverdjes. Ze proberen beide een facade van do no evil voor te houden maar puntje bij paaltje is winst waar het op aankomt. Het verschil voor mij is hoe beide bedrijven ermee omgaan.

Google is voor mij te schijnheilig, doen alsof ze het beste voor hebben met hun gebruikers maar ondertussen pakken ze elke kleine beetjes data die ze kunnen.

Apple heeft zelf geen advertentie divisie dus data van hun gebruikers kunnen ze niet veel mee, ofja geen winstoogmerk. Daarom staat Apple vaak eerder aan de kant van de gebruiker als aan de kant van de bedrijven. Z schieten hier vaak bij door en zijn ze te opdringerig, maar dat neem ik op de koop toe.

Nee als ik dan toch moet kiezen uit twee kwaden dan liever Apple.

De uitspraak dat je in het eco systeem moet zitten vind ik onzin. Apple producten werken ook met industriestandaarden, maar als je spullen van hun koopt dan werkt het net wat beter en kan je net dat beetje meer waardoor het allemaal makkelijker en fijner is.

Soms is het zelf schijn dat het beter werkt. Bijvoorbeeld airpods, welk gemak heb je nou eigenlijk? Je hoeft het klepje open te doen en ze verbinden met je apparaat… nou of dat nou echt een super gemak is. Ik heb zovaak dat iemand in de buurt een klepje open doet en mijn telefoon vraagt of ik wil verbinden. Nee dan liever zelf eenmalig paren via Bluetooth en eenmalig een app installeren. Of dat nou echt zo’n grote horde is om te overwinnen.

Waarom er niet meer standaarden zijn die zo diep gaan is mij een vraag. Van Apple verwachten dat ze zelf een nieuwe standaard maken en die ondersteunen vind ik onredelijk.

Waarom bestaan er nog steeds geen standaarden zodat ik met mijn telefoon kan integreren met andere apparaten. Laat die standaarden voor wat ze zijn waarom denken andere fabrikanten daar niet over na? AppleTV is daar een goed voorbeeld van. Mn telefoon integreert meteen met AppleTV waarom kunnen andere fabrikanten dan niet aan app maken zodat ik hetzelfde niveau kan krijgen met hun apparaten?

AndroidTV is zeer populair, waarom moet ik dat dn bedienen met een gare afstandsbediening? Waarom kan ik het WiFi wachtwoord niet via het toetsenbord van mijn telefoon invoeren?

Wat ik dan nog erger vind is dat niemand wijst naar andere fabrikanten. Om hetzelfde niveau te krijgen bij de andere ben je eigenlijk ook verplicht om in hun eco systeem te duiken. Google met hun apparaten en Samsung met Things. Daar hoor je niemand over, maar ook bij hun kan je apparaten gebruiken met industriestandaarden.

Ik denk dat het verschil is dat het spul van Apple zeer begeerlijk/prijzig is en dat mensen daardoor eerder zijn geneigd om erover te klagen.

Ik kan nog steeds mijn Senheiser oortjes gebruiken, ik kan nog steeds casten naar een Chromecast en ik kan nog steeds een wachtwoordmanagerbdownloaden en mijn wachtwoorden beheren en synchroniseren. Waar hebben we het dan nog over? Ik ben echt niet verplicht om alles van Apple te nemen, maar ik kan wel begrijpen dat sommige mensen die drang wel hebben.

[Reactie gewijzigd door TechSupreme op 14 augustus 2022 17:44]