Het lijkt erop dat de Nederlandse virtuele provider Youfone vast internet wil gaan aanbieden in België. Een gebruiker van het forum Userbase deelde een mail van de Youfone waarin gevraagd wordt of die vast internet wil uittesten.

In de gedeelde mail staat te lezen dat de operator binnenkort vast internet zal introduceren in België. Details over prijzen of over verschillende abonnementsformules werden niet gedeeld. Youfone schrijft wel dat het vaste internet zonder optie voor televisie of vaste telefonie zal zijn.

Voordat de operator vast internet in België wil uitrollen, is het naar eigen zeggen op zoek naar twintig van zijn huidige klanten die het product willen testen. Die klanten krijgen een half jaar gratis internet en moeten op bepaalde tijdstippen hun ervaringen delen. Het is niet bekend aan welke snelheden deze testers zullen kunnen internetten, en of er sprake is van een datalimiet.

De Nederlandse virtuele provider Youfone is in april 2021 met zijn activiteiten gestart in België. Het Rotterdamse bedrijf heeft een overeenkomst gesloten met marktleider Proximus om van diens mobiele netwerk gebruik te kunnen gaan maken. Youfone biedt in België voorlopig enkel gsm-abonnementen aan.