Google heeft besloten om ook podcasts aan te bieden in YouTube Music, maar Google Podcasts blijft ook bestaan. Net als met het bestaande aanbod van muziek zal er de mogelijkheid zijn om ook een podcast te kijken, indien er video beschikbaar is.

In tegenstelling tot podcasts op YouTube is het gratis voor gebruikers om naar content op de YouTube Music-app te luisteren met het scherm uit. Contentmakers die podcasts op het platform plaatsen, zullen ook de mogelijkheid krijgen om hun podcasts een icoontje te geven wat aanduidt dat de uitzending geschikt is om alleen naar te luisteren; sommige podcasts komen namelijk beter tot hun recht met beeld. Ondanks de gedeeltelijke overlap in dienstverlening is Google niet van plan om Google Podcasts en YouTube Music straks samen te voegen.

Podcasts moeten als eerst in de VS beschikbaar worden op het platform, meldt YouTube aan TechCrunch. Het land krijgt deze vorm van content ‘binnenkort’. Over wanneer andere landen aan de beurt zijn, is geen informatie beschikbaar.

TechCrunch schrijft verder dat YouTube Music niet de intentie heeft om exclusive shows of iets dergelijks voor zichzelf te regelen. Een grote concurrent, Spotify, maakt daar juist wel zijn tactiek van, met grote namen als de podcast The Joe Rogan Experience.


YouTube Music, hier nog zonder podcasts